Hylkääminen on vain osa jokapäiväistä elämää, joka on yhtä normaalia kuin menestys. Voimme edetä oppimalla käsittelemään hylkäämistä.
Me kaikki yritämme kohdata elämän suoraan, mutta joskus asiat eivät mene suunnitelmien mukaan. Aivan kuten menestys on osa elämää, myös epäonnistumisella on osansa. Kuvittele, että olet innoissasi jostakin, johon olet vuodattanut sydämesi ja sielusi, mutta sinulle kerrotaan, että se on hylätty! Hylkääminen ei ole hyvä tunne – olipa se sitten rakkaan henkilön hylkäämä, uuden työpaikan hylkääminen tai liikeidean hylkääminen. Mutta joskus jopa hyvät aikomuksemme voivat johtaa hylkäämiseen. Jos olet henkisesti vahva, voit kohdata sen selkeällä ja rationaalisella lähestymistavalla. Kuitenkin, jos olet tunteellisempi, tämä voi tehdä sinusta epämukavan. Joten on tärkeää, että koulutat mielesi käsittelemään hylkäämistä.
Miltä hylkääminen näyttää?
Hylkääminen voi olla missä tahansa muodossa: parisuhteessa, työssä, ylennyksessä, ihonvärin syrjinnässä, kehon häpeässä, uusissa mahdollisuuksissa jne. Suman Aggarwal kertoo HealthShotsille.
Itsensä hylkääminen vastaa itseensä epäilystä. Hylkääminen on tilanne, jonka jokainen kohtaa jossain vaiheessa elämäänsä. Se on universaali kokemus, joka voi tuoda esiin surun, turhautumisen ja itsevarmuuden tunteita. Kun meidät hylätään, on luonnollista kyseenalaistaa arvomme ja ihmetellä, miksi asiat eivät menneet, asiantuntija sanoo.
Mutta sinun ei pitäisi antaa tämän tunteen voittaa itseäsi ja joutua tähän hirveään itseepäilyn pyörteeseen. Sinun tulee aina oppia tulemaan ulos vahvempana ja odottamaan uusia ja parempia ovia sinulle.

Hylkäämisen vaiheet
Hylkääminen käsitellään useissa vaiheissa. Tässä on viisi hylkäämisvaihetta:
Lue myös

1. Kieltäminen
Hylkäämisen ensimmäinen vaihe on kieltäminen. Kun elämämme millä tahansa osa-alueella tapahtuu jotain valitettavaa, olipa se henkilökohtaista tai ammatillista, elämme kieltämisen tilassa pitkään. Emme anna tapahtuvan kulkea sydämemme läpi ja yritämme elää ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. On vaikea sulattaa sitä pahaa, mitä sinulle on tapahtunut, minkä vuoksi meillä on taipumus vastustaa tämän tapahtuman kulkemista mielessämme.
2. Viha
Seuraava askel surun käsittelyssä on viha. Meillä on taipumus tuntea raivoa, kun meidät on hylätty halutuimmasta projektistamme tai rakastamastamme henkilöstä, mikä näkyy myös purkauksina, holtittomana käytöksenä tai pakkomielteisyyden muodossa jne.
3. Neuvottelu
Kun etenemme surun käsittelyssä, seuraava vaihe, johon meillä on taipumus liukua, on hylkääminen. Silloin alamme pitää itseämme vastuullisena tapahtuneesta surullisesta tapahtumasta. Vaikka meillä on aikaa toimia kypsästi ja viisaasti oppimalla menneistä virheistämme ja päästämällä ne irti, yritämme silti voittaa syyllisyyden ja sudenkuopat. Pidämme elämämme puolimielisenä, kun emme yritä päästä pois kuplistamme, koska muutos ja ulkomaailma pelottavat meitä.
4. Masennus
Tämä on yksi vaikeimmista vaiheista surun käsittelemisessä. Masennus alkaa kohdata meitä, kun ymmärrämme, että jotain pahaa on todella tapahtunut, eikä ole paluuta muuttamaan sitä. Tämä vaihe tekee meistä yleensä istumista, koska emme edes halua nousta sängystä, olla vuorovaikutuksessa tai seurustella muiden kanssa elääksemme elämäämme.
5. Hyväksyminen
Surun viimeinen vaihe on hyväksyminen. Se on, kun saavutamme mielessämme paremman tilan hyväksyäksemme kaiken, mitä on tapahtunut, ja olemme valmiita siirtymään eteenpäin ja taistelemaan takaisin tullaksemme ulos vahvempina ja paremmin. Olemme valmiita taistelemaan lujasti muuttaaksemme elämämme kehityskulkua ja hakemaan apua sieltä, missä sitä tarvitaan.
Valitse sinua kiinnostavat aiheet ja anna meidän muokata syötteesi.
PERSONOISTA NYT
Lue myös: 3 vinkkiä, jotka kannattaa muistaa hylkäämisen varalta
Kuinka käsitellä hylkäämistä?
Hylkäämisen käsitteleminen voi olla emotionaalista vuoristorataa, ja terveellisten tapojen löytäminen on välttämätöntä. Tässä on joitain strategioita, jotka voivat auttaa sinua rakentamaan itseluottamustasi ja toimimaan selviytymismekanismina hylkäämisen käsittelyssä:
1. Ole armollinen itsellesi
Kuvittele kohtelevasi itseäsi kuten kohtelisit apua tarvitsevaa ystävääsi. Osoita myötätuntoa itsellesi tunnustamalla ja hyväksymällä kipusi ja vakuuttamalla itsellesi, että on okei, että tunnet loukkaantuneena.
2. Päästä se ulos
Kuvittele ilmaisevasi tunteitasi taiteen, päiväkirjan tai keskustelujen avulla luotettujen ystävien tai perheenjäsenten kanssa. Samalla voit myös hakea apua ammattilaiselta, joka paljastaa joitain rationaalisia lähestymistapoja, jotka auttavat sinua hallitsemaan kiireisiä tunteita paremmin. Antamalla itsesi päästää se ulos voi saada helpotuksen tunteen.

3. Anna itsellesi positiivinen piristyspuhe
Ajattele pieniä piristyspuheita, joita antaisit rakkaalle, joka käy läpi vaikeaa aikaa, ja anna ne itsellesi. Haasta negatiiviset ajatukset positiivisilla vakuutuksilla itsetuntosi kohottamiseksi.
4. Tender Love and Care (TLC) keholle ja mielelle
Osallistu toimintaan, josta tulee hyvä mieli. Tämä voi olla jotain niinkin yksinkertaista kuin kävely, meditointi, riittävä lepo, ravitsevien aterioiden nauttiminen, laulaminen ja tanssiminen jne. Löydä onnellisuuden taskuja toiminnoista, jotka valaisevat sinua, olipa kyseessä maalaus, päiväkirjan pitäminen, vaellus, musiikin soittaminen tai naurun jakaminen rakkaiden kanssa. Nämä ilon hetket voivat tuoda lohtua vaikeina aikoina. Kehon ja mielen ravitseminen voi auttaa lievittämään emotionaalista jännitystä.
5. Nojaa rakkaitasi
Luotettavan henkilön tavoittaminen, olipa kyseessä läheinen ystävä, perheenjäsen tai terapeutti, voi aina tulla apuun näinä vaikeina aikoina. Pelkästään joku, joka kuuntelee sinua empatialla, voi vaikuttaa kaikkeen.
Lue myös: Tämä maaginen mantra hylkäämisen käsittelemiseen voi muuttaa elämäsi
6. Visualisoi uusia seikkailuja
Keskity uusiin tavoitteisiin ja unelmiin. Se olisi kuin kääntäisi sivun uudelle luvulle. Se, että sinulla on jotain, mitä odottaa, voi tarjota kipeästi kaivattua tarkoituksentuntoa.
Jokaisen ihmisen paranemismatka on ainutlaatuinen, ja todella tärkeää on löytää sinulle parhaiten sopiva hylkäämisen hoito. Jos hylkäämisen vaikutus tuntuu ylivoimaiselta, on rohkea ja viisas päätös hakea tukea välittäviltä ammattilaisilta.