Vinkkejä suhteen epävarmuuden käsittelemiseen

Onko sinulla vaikeuksia luottaa täysin kumppaniisi ja tunnetko olosi epävarmaksi? Näin voit käsitellä suhteen epävarmuutta.

Terve suhde perustuu keskinäiseen kunnioitukseen, luottamukseen ja avoimeen kommunikointiin. Mutta siitä tulee monimutkaista, kun toinen tai molemmat kumppanit eivät tunne oloaan turvalliseksi. Epävarmuus parisuhteessa viittaa henkilön epäluottamukseen tai epäilyyn. Epävarmat ihmiset voivat jatkuvasti etsiä varmuutta, taistella mustasukkaisuutta vastaan ​​tai hallita käyttäytymistään selviytyäkseen ahdistuksistaan. Nämä tunteet voivat aiheuttaa luottamuksen puutetta ja luoda epäterveellisen tilan suhteeseesi. Jos koet myös saman asian, lue eteenpäin oppiaksesi käsittelemään suhteen epävarmuutta.

Mitkä ovat merkkejä epävarmuudesta parisuhteessa?

Haluatko tietää, onko suhteessasi epävarmuutta? Tässä on joitain merkkejä –

  • Pyydä kumppanilta usein vahvistusta ja varmuutta tuntea olosi turvalliseksi.
  • Kateus ja omistushalu.
  • Voimakas pelko tulla hylätyksi tai hylätyksi.
  • Yliajattelua ja negatiivisten skenaarioiden kuvittelemista.
  • Jatkuva itseluottamus ja ankara itsekritiikki.
  • Vahva riippuvuus kumppanista emotionaalisen hyvinvoinnin kannalta.
  • Vaikea saada intiimi suhde kumppanisi kanssa.
  • Kumppaneiden välinen stressi, joka johtaa kiintymyksen puutteeseen.
  • Tarkastetaan kumppanin puhelinta.

Kuinka käsitellä epävarmuutta parisuhteessa?

Jos huomaat nämä merkit käytöksessäsi, et todennäköisesti ole turvallinen suhteenne. Jos haluat oppia välttämään epävarmuutta ja luottamaan kumppaniisi, tutustu näihin vanhempi psykiatri tohtori Jyoti Kapoorin vinkkeihin.

1. Avoin viestintä

Avoin ja rehellinen viestintä on vahvan suhteen kulmakivi. Jos tunnet olosi epävarmaksi, on tärkeää ilmaista ajatuksesi ja tunteesi kumppanillesi. Jaa huolesi syyttelemättä tai syyttelemättä niitä. Luo turvallinen tila, jossa molemmat kumppanit voivat keskustella tunteistaan, peloistaan ​​ja epävarmuudestaan. Edistämällä avointa viestintää rakennat luottamusta ja ymmärrystä, jotka ovat välttämättömiä turvattomuuden voittamiseksi.

Pariskunta on joutunut riitaan
Keskustele siitä ratkaistaksesi ongelmasi ja epävarmuutesi. Kuva: Adobe Stock

2. Aseta rajat

Dr. Kapoor sanoo: ”Selkeästi määritellyt rajat ovat olennaisia ​​kaikissa suhteissa. Epävarmuus voi syntyä, kun rajat ovat epäselviä tai niitä rikotaan jatkuvasti. Ota aikaa keskustellaksesi ja määrität rajoja kumppanisi kanssa varmistaen, että molemmat tuntevat olosi mukavaksi ja arvostettuina. Terveiden rajojen asettaminen ei vain auta torjumaan epävarmuutta, vaan myös edistää keskinäistä ymmärrystä ja kunnioitusta suhteessa.

Lue myös

Imekö lapsesi peukaloaan vielä kahden vuoden iän jälkeen?  Tiedä sen 5 syytä

Lue myös: 15 merkkiä siitä, että kumppanisi ei kunnioita sinua

3. Rakenna luottamusta

Epävarmuuden kanssa eläminen voi olla tuskallista ja vaikeuttaa asioita parisuhteessa. Tohtori Kapoor on samaa mieltä siitä, että luottamus on olennainen osa onnistunutta suhdetta. Jos et luota kumppaniisi, saatat käyttäytyä epäterveellisesti toisiasi kohtaan. Rakentaaksesi luottamusta suhteeseesi, viettäkää laatuaikaa yhdessä, olemaan toistenne tukena fyysisesti ja emotionaalisesti ja välttämään liiallista ajattelua. Tämä auttaa rakentamaan luottamusta ja saamaan kumppanisi tuntemaan olonsa turvalliseksi suhteessa.

4. Henkilökohtainen pohdiskelu

Turvattomuuden juuret ovat usein henkilökohtaisessa epävarmuudessa ja menneissä kokemuksissa. Ota aikaa itsetutkiskelulle ymmärtääksesi epävarmuutesi alkuperä. Perustuvatko ne menneisiin suhteisiin, lapsuuden kokemuksiin tai itsetuntoongelmiin? Perimmäisen syyn tunnistaminen voi auttaa sinua ratkaisemaan nämä ongelmat suoraan ja työskentelemään kohti paranemista. Harkitse avun hakemista terapeutilta tai ohjaajalta navigoidaksesi ja ymmärtääksesi tunteitasi syvemmin.

stressaantunut nainen
Ota selvää missä menit pieleen. Kuvan tarjoaa: Shutterstock

5. Kehitä itsetuntoa

Huono itsetunto on yksi yleisimmistä syistä epävarmuuden tunteeseen parisuhteessa. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden epäillä arvoasi ja kyseenalaistaa kumppaniasi. Voit voittaa tämän kehittämällä itsetuntoasi. Tohtori Kapoor ehdottaa: “Keskity vahvuuksiisi ja saavutuksiinne ja tunnusta arvosi suhteesta riippumatta. Voit myös osallistua toimintaan, joka tuo sinulle iloa ja täyttymystä. Varmista, että ympäröit itsesi tukevalla sosiaalisella verkostolla, joka kohottaa ja rohkaisee sinua. Näin tehdessäsi sinusta tulee vähemmän riippuvainen ulkoisesta validoinnista, mikä vähentää epävarmuuden vaikutusta suhteeseesi.

6. Tarjoa henkistä tukea

Joskus epävarmuutta syntyy, kun sinulla ei ole henkistä tukea kumppaniltasi. Emotionaalinen tuki sisältää rakkauden, tuen, rohkaisun ja lohdutuksen tarjoamisen, varsinkin kun kumppanisi on surullinen tai stressaantunut. Tohtori Kapoor sanoo olevansa heidän tukenaan heidän heikkoina hetkinä, kysyä, onko heillä kaikki kunnossa, vahvistamaan heidän tunteensa, tukemaan kumppaniasi julkisesti tai missä tahansa, ja jakamaan myös tunteitasi. Tämä tarjoaa mukavuutta ja parantaa ymmärrystä.

Valitse sinua kiinnostavat aiheet ja anna meidän muokata syötteesi.

PERSONOISTA NYT

Lue myös: Aseta nämä 12 emotionaalista tarvetta etusijalle suhteessasi!

7. Etsi lohtua positiivisella tavalla

On luonnollista hakea varmuutta kumppaniltasi, mutta kuinka suhtaudut siihen, on tärkeää. Sen sijaan, että etsit varmuutta takertuvalla tai vaativalla tavalla, ilmaise tarpeitasi positiivisella ja rakentavalla tavalla. Jaa tunteesi kumppanisi kanssa ja kerro heille, kuinka he voivat tukea sinua. Ilmaisemalla varmistuspyyntösi positiivisesti vältyt luomasta tarpeettomia jännitteitä ja vahvistat ajatusta, että olet osa samaa tiimiä.

tukeva kumppani
Tue kumppaniasi varmistaaksesi, että hän tuntee olonsa mukavaksi. Kuva: Adobe Stock

8. Soita ammattilaiselle

Jos suhteen epävarmuus jatkuu yrityksistä huolimatta, ammattiavun hakeminen voi olla hyödyllistä. Dr. Kapoor neuvoo: “Parisuhdeterapeutti tai neuvonantaja voi antaa neuvoja ja tapoja voittaa haasteita. » Ammattimainen apu antaa erilaisen näkökulman tilanteeseen ja helpottaa kommunikointia auttaen molempia kumppaneita tutkimaan ja ymmärtämään epävarmuuttaan. Älä epäröi kysyä apua tarvittaessa!

Epävarmuutesi voittaminen voi viedä aikaa, mutta näiden vinkkien avulla saatat nähdä positiivisen muutoksen itsessäsi ja suhteessasi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *